by dimitris

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

unemployment fund 2 / ταμείο ανεργίας 2

Η μη ορθολογική και επαρκής χρηματοδότηση ψηφισμένου νόμου, αποτελεί μπόμπα στα θεμέλια της δημοκρατίας,
η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα είναι επιβεβλημένη.

Πολίτη γεια

σε παρακαλώ δώσε λίγο από τον χρόνο σου να δεις αυτήν την ιστορία, την ιστορία μιας ΚΥΑ που γίνεται μαϊμού αλλάζοντας μια λέξη!

Την ιστορία σαν άνεργος την έζησα όπως την περιγράφω περιληπτικά εδώ

Η ΚΥΑ για την οποία μιλάμε είναι

μερικές παρατηρήσεις για την ΚΥΑ,

1 Η ΚΥΑ δίνει αρμοδιότητα στον τοπικό προϊστάμενο να αναγνωρήσει το δικαίωμα ανεργίας, ενώ σε κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος η αναγνώριση γίνεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
Η αναγνώριση θα μπορούσε να γίνει με μια εφαρμογή στο taxis ΄όπως έγινε με το κοινωνικό μέρισμα από τον Χάρη Θεοχάρη
<Άρθρο 7
Αρμόδιο όργανο
Αρμόδιο όργανο για την αναγνώριση του δικαιώματος για την επιδότηση μακροχρονίως ανέργων, την ανάκληση, την διακοπή ή αναστολή της επιδότησης, τη συνέχιση της επιδότησης καθώς και για την έκδοση κάθε σχετικής με την επιδότηση βεβαίωσης, είναι ο Προϊστάμενος του αρμόδιου ΚΠΑ2 Ο.Α.Ε.Δ., του τόπου κατοικίας του ανέργου ή της τελευταίας επιδότησης αυτού.>

2 Το δικαίωμα περικόπτεται με την αποσβεστική προθεσμία, δύο (2) μηνών. Κανονικά θα έπρεπε όταν δεν έχεις πάρει ταμείο ανεργίας πάνω από 12 μήνες, να μπορείς να καταθέσεις αίτηση γιαυτό μόλις εκδοθεί νέο εκαθαριστικό με μικρότερα εισοδήματα που πληρούν τους όρους.
< Άρθρο 2
Άσκηση του δικαιώματος
Το ύψος του επιδόματος μακροχρονίως ανέργου δεν μπορεί να υπερβεί μηνιαίως το ποσό των διακοσίων (200) ευρώ και καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι παραμένουν άνεργοι και ουδέποτε πέραν των δώδεκα (12) μηνών.
Το δικαίωμα ασκείται εντός αποσβεστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας.>;

3 Μια ΚΥΑ μπορεί να διαλυθεί αλλάζοντας μια λέξη, αν αντί του σωστού:< ίδιου> βάλεις την λέξη <προηγούμενου>, έχεις γλυτώσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό, έχεις κάνει μια ΚΥΑ κουρελόχαρτο και έχεις διαλύσει την ίδια την λειτουργία της δημοκρατίας.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας έπρεπε να ελέγξει την επάρκεια της χρηματοδότησης για την λειτουργία της ΚΥΑ, δεν ξέρω αν ρώτησε την ΓΓΔΕ να του προσδιορίσει το κόστος ή μόνος του κατάλαβε ότι ήταν πολλά τα λεφτά.
Ο Χρήστος Σταίκούρας έβαλε την υπογραφή του σε μια παράλογη ΚΥΑ, που για να πάρει ο 12 μηνών άνεργος 200 ευρώ τον μήνα για ένα ακόμα χρόνο, θα ελέγχονται τα εισοδήματα όχι του προηγούμενου έτους που ήταν άνεργος, αλλά του προ προηγούμενου έτους που εργαζόταν!
Κανείς δεν είδε την κοροϊδία, ούτε τα κόμματα, ούτε η αριστερά, ούτε ο ΟΑΕΔ, οι άνεργοι όμως την βίωσαν και την βιώνουν.
Η παραίτηση του Χρήστου Σταϊκούρα είναι επιβεβλημένη, είναι ντροπή με μια υπογραφή να διαλύεις τις ζωές τόσων ανέργων πολιτών και να δημιουργείς μια ΚΥΑ μαϊμού.

<Άρθρο 6
Δικαιολογητικά
Ο δικαιούχος για να λάβει το επίδομα μακροχρονίως ανέργου υποβάλλει αίτηση συνοδευόμενη από τα κάτωθι δικαιολογητικά:
α) Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του <προηγούμενου> της αίτησης οικονομικού έτους, από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κ.Ε.Π, ή απλή φωτοτυπία του ως άνω εκκαθαριστικού σημειώματος, που συνοδεύεται από την υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1589/1986, στην οποία ο ενδιαφερόμενος βεβαιώνει την ακρίβεια των δηλούμενων σε αυτό στοιχείων ή εκτύπωση του προαναφερθέντος εκκαθαριστικού σημειώματος που χορηγείται μέσω του συστήματος TAXISNET, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσής του. >


η σωστή διατύπωση είναι: Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του <ίδιου> με την αίτηση οικονομικού έτους, από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κ.Ε.Π, ...

Βοήθημα για ελάχιστους: Εκτός του επιδόματος το 90% των ανέργων
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vohthhma_gia_elaxistoys_ektos_toy_epidomatos_to_90_twn_anergwn.2900694.html
unemployment fund 1 / ταμείο ανεργίας 1
http://reasonablelivingexpenses.blogspot.gr/2014/06/12-360-01.html
Χρήστος Σταϊκούρας αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, ζητείται παραίτηση

στις 15/7/14 τηλεφωνικώς ενημερώθηκε από τον ΟΑΕΔ η μητέρα μου, ότι δεν έχω το δικαίωμα του μακροχρόνιου άνεργου, με κριτήριο τα εισοδήματα του 2012 που εργαζόμουν και εγώ και η σύζυγος μου!!!

imitation απομίμηση ΚΥΑ

Επίδομα ανεργίας σε περισσότερους πολίτες: Αλλάζουν τα κριτήρια. Ποιοι θα το δικαιούνται
"Αφορμή για τις αλλαγές που σχεδιάζονται ήταν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ ότι το επίδομα παίρνουν μόλις 79.621 άνεργοι σε σύνολο 963.492 εγγεγραμμένων ανέργων!"
Η μείωση των δικαιούχων μάλιστα δεν συνοδεύεται με μείωση του αριθμού των ανέργων, αλλά συμβαίνει το παράδοξο να αυξάνονται οι άνεργοι και να μειώνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου